COACHING

INDIVIDUAALNE JA MEESKONNA COACHING

Coaching on „kuum“ teema, sest just praegu on tähtis pühendada rohkem aega arengule. Laadida ennast, tõsta igakülgselt oma vormi ehk „teritada saagi“ suurepäraste tulemuste saavutamiseks.  Coachingu eesmärgiks on saavutada püsivaid positiivseid muutusi erinevates elu valdkondades. Coaching on arengunõustamine, juhendamine või treening, millele järgneb ellurakendamine ja selle ülevaatamine. Sisuliselt on tegemist fookuse teritamise- eesmärkide selgitamise ja soovitud tulemuste saavutamisega. Koos oma treeneri- coachiga on seda kergem teha kui üksi ja tulemused saabuvad kiiremini. Coaching on nagu auto tankimine selleks, et jõuda kaugemale. Selle tulemusena tehakse rohkem õigeid otsuseid elus. Ületatakse takistusi kiiremini ja tulemuslikumalt. Kõrvaldatakse asjatud tegutsemispiirangud. Paranevad elu kui terviku tulemused.

Coachingu peamised valdkonnad:

  • Isikliku elu coching
  • Individuaalne juhtimisalane coaching
  • Meeskonna coaching

Coaching on sündinud spordimaailmast ja tähendab treenimist. Kui sa tahad spordis häid tulemusi saavutada, on sul vaja oma treenerit, eks? Kui tahad isiklikus elus, juhina või professionaalses tegevuses suurepäraseid tulemusi saavutada, on samuti vaja treenerit. Kehtib sama põhimõte. Minul on olnud mitmed personaalsed elutreenerid juba ligi 20 aastat. Olen neile sügavalt tänulik, sest nad on aidanud mind erinevates valdkondades õnne poole liikuda. Need on Henn Mikkin,  Jukka Kuokkanen, Ruuda Palmquist, John Ewans Porting, Lena Kristina Tuulse, Achim Fritzsche,  Stephen Schuitevoerder ja teised…

Ilma nende juhendamiseta poleks mu elukvaliteet selline nagu ta on. Seepärast olen ka ise kirglik teisi juhendama, et anda edasi mida olen saanud oma parimatelt juhendajatelt. Olen 30 aastat abielus oma elupartneri Hellega, meie suhetes on õrnus ja hoolimine kogu aeg kasvanud. Ausalt öeldes, poleks uskunud et suhe mehe ja naise vahel võib nii heaks küpseda. Füüsiliselt tunnen, et olen paremas vormis kui aastakümneid tagasi, valdavalt positiivne ja virge, ujun 2 km ühe tunniga, uisutan naudinguga, vastupidavus jooksus on kasvanud. Olen jätkuvalt olnud pikkades arenguprogrammides, usun, et veerevale kivile sammal ei kasva. Koostöösuhted mitmete maade kolleegide- coachidega rikastavad töö- ja isiklikku elu.

Esimene raamat „Õnnelik Meeskond“, kirjutatud koos hea sõbra ja kollegi Signe Vessoga on leidnud positiivset vastuvõttu ja praktilist kasutamist paljudes meeskondades. Praegu plaanin teise raamatu kirjutamist. Muutused toimuvad tänapäeval tõesti lausa kohutava hooga ja meie osaks on leida oma positiivne kohastumuslik vastus neile. Selles protsessis ongi coachingust hindamatu abi.

Mis on meie elu eesmärk?

Arvan et peamine on kasvatada võimet tunda õnne. Minu jaoks on õnne aluseks võime olla hetkes kohal, väärtustada ja armastada. Võime mõelda andmise ja jagamise kategooriates, panustada inimeste ja organisatsioonide ja kogu maailma heaks. Tõeliselt armastades ennast ja teisi inimesi on kõik võimalik. Siis pole hirmud takistuseks, siis suudame muutustega kohaneda ja leida kõik vajalikud lahendused. Individuaalses coachingus toetume olemasolevatele ressurssidele. Püstitame tõelised ja motiveerivad eesmärgid. Valime esmase prioriteedi. Kaardistame eesmärkide saavutamisele suunatud tegevused. Määratleme esimese sammu. Analüüsime toetavaid ja takistavaid uskumusi. Võimendame vajalikke mõtteid, vajadusel programmeerime ümber iganenud mõttemalle. On teada, et tavaelus kasutame 1/ 5 oma ressurssidest, teadmistest ja tarkusest. Coachingus protsessis toetatakse selle kasutamata tarkuse, ehk 4/5 ressursi kasutuselevõtmist. Me kõik võime saavutada oma unistused, kui ühendame eesmärgid sisemiste väärtushinnangutega. Sellega kasvab meie motiveeritus ja pühendumine unistuste saavutamisele. Seega, coachingus on aktsent positiivsetel ja jõustavatel teemadel, millega toimub lukkujäänud potentsiaali avamine. Praeguse aja küsimus pole tõesti ellujäämises, vaid selle, et kuidas areneda ise ja arendada inimesi enda ümber rõõmuga, kirglikult ja stiilselt.

tagasi teenuste juurde